Om projektet
Til HAPS Op Næste

I 1998 startede Nordjyllands Amt projektet i samarbejde med Hjørring/Brønderslev Sygehus. Det overordnede formål er at nedbringe antallet af ulykker blandt børn. Hele ideen er bygget op omkring bamsen Hjælpe Kalle, der på en sjov måde får børnene selv til at tænke mere over hvad der er sikker leg, og hvad man skal passe på.

Resultatet formidles dels via en videofilm på knap en halv time og en CD med illustreret nodehæfte. Videoen uddeles gratis til alle børn mellem 3 og 6 år; foreløbigt dog kun til børn med bopæl i Løkken-Vrå, Hirtshals og Hjørring Kommuner. CD'en med nodehæfte kan købes af alle hos Nordjyllands Amt. Her vil man nøje følge udviklingen i ulykkesstatistikkerne blandt børn for at måle effekten af indsatsen. Af samme årsag bliver alle bestillinger på Tju-Hej CD'en distribueret gennem Nordjyllands Amt. Ved at registrere alle købere, kan effekten af projektet måles.

På videoen oplever man Sebastian på 6 år og Cecilie på 3 i forskellige situationer. Hjælpe Kalle hjælper børnene med at finde ud af, hvad der er sikker leg. Han kommer når man kalder, og kan heldigvis kun ses af børn. Man ser at sikker leg ikke nødvendigvis er kedelig leg, og det er med til at fjerne det voksne og moraliserende fra budskabet. Hensigten er, at børnene kommer til at forbinde Kalle med sikkerhed.

 

Læs også 

Nordjyllands Amt
Niels Bohrs Vej 30
9220 Aalborg Ø
Tlf. 96 35 11 10
 

Om projektet Nodemateriale Medvirkende